Sla menu over

SENSE: 7 november 2013

In het kort
Dat een positief leerklimaat essentieel is voor succesvolle organisatie­ ontwikkeling is een kwestie van common sense. Maar hoe organiseer je dit? Welke best practices van een positief leerklimaat zijn er en welke interventies komen hieruit voort ? Wat kunnen we leren van elkaar van gerenommeerde partijen in ons veld? En hoe veranker je deze inzichten in je dagelijkse handelingen in de eigen werkomgeving

Festival SENSE laat je ervaren wat de kracht is van een positief leerklimaat. In dit eendaagse festival worden je zintuigen geprikkeld om je aan het denken te zetten over jouw professionele uitdagingen bij de ontwikkeling van medewerkers. Laat je meevoeren in een carrousel van informatieve, innovatieve en reflectieve sessies, ervaringen en presentaties van onze selectie partners uit ons vakgebied, waaronder &Samhoud, CrossKnowledge en Ormit. Kies je eigen ideale route door de dag, geef jouw waardevolle inbreng en neem mee wat jij kunt gebruiken bij het realiseren van jouw passie: ontwikkeling van de mens als professional in een balans tussen voldoening en prestatie.

Een positief leerklimaat
In de werkelijkheid van vandaag is één ding zeker: veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op en we moeten hier als mensen mee leren omgaan. Dit geldt ook voor arbeidsorganisaties. Nieuwe technologieën, nieuwe generaties en nieuwe werkrelaties vormen de context waarin we werken. Continue ontwikkeling en aanpassing zijn nodig om als organisatie te  kunnen groeien en concurrerend te blijven. Met een intern aanbod van allerlei opleidingen en workshops ben je er nog niet. Veel krachtiger is het een klimaat te creëren waarbinnen medewerkers,  de kennisdragers en veranderkracht van de organisatie, gemotiveerd en geïnspireerd kunnen werken. Zo ontwikkelen zij zichzelf en de organisatie. 

Dat een positief leerklimaat de nieuwe weg is voor succesvolle organisatieontwikkeling is een kwestie van common sense. Nieuwe leervormen, gericht op permanente ontwikkeling van medewerkers,  geïntegreerd in de organisatiecultuur, hebben de toekomst.  Een sfeer waarin mensen zich vrij en uitgenodigd voelen, zich  naar eigen inzicht te ontwikkelen in lijn met de organisatiedoelen, heeft zich bewezen als belangrijke bijdrage voor zakelijk succes. Bestaande en vooral nieuwe generaties medewerkers willen zich ontwikkelen in vrijheid, met ruimte voor verstand en ook intuïtie, afgestemd op hun eigen specifieke brede leerbehoeftes. Ze willen herkend worden als unieke individuen met hun eigen stijl van leren en de ruimte ervaren om hun ontwikkeling op eigen tempo vorm te geven in directe verbinding met de organisatie. Een dynamisch en open leerklimaat is een voorwaarde voor duurzaam succes van organisaties. En natuurlijk heeft Human Resource - en lijnmanagement hierin een grote verantwoordelijkheid. Does it make sense?

Een dag om mee naar huis te nemen
De theorie is bekend, maar hoe zet je een positief leerklimaat neer in je eigen organisatie?  Waar begin je, wat zet je voort, hoe houd je het in leven? Hoe organiseer je de inhoud en de energie? Welke instrumenten zijn beschikbaar, wat heb je in d hand, en wat ook niet misschien? Hoe sluit je het leerklimaat optimaal aan bij de business en de andere bedrijfsdoelen? Belangrijke vragen met een bonte verzameling antwoorden. Er leiden natuurlijk meerdere wegen naar Rome en daarom bieden we jou een Chef’s Selection van programma’s die je kunnen helpen. We durven te zeggen dat we een neus hebben voor kwaliteit, niet in laatste plaats door eigen ervaringen.  

Festival SENSE laat je  zelf  ervaren wat de kracht is van een positief leerklimaat. Door zelf te bepalen welke route kiest door het hoogwaardige aanbod van programma’s kun je jouw eigen leerbehoeftes invullen. De meeste programma’s zijn laten je op verschillende manieren zelf begrijpen hoe je een positief leerklimaat organiseert, stimuleert, faciliteert en evalueert. Ondervind aan den lijve dat leren niet alleen een cognitieve dimensie heeft en begrijp hoe emoties en fysieke actie het leren positief beïnvloeden.  Een gevarieerd aanbod van leerbelevingssessies biedt je de mogelijkheid zelf vast te stellen wat jouw gewenste mix van gevoel en verstand is bij het creëren van een nieuwe leercultuur in je organisatie. Op basis van deze next practices worden je zintuigen geprikkeld om je aan het denken te zetten over jouw eigen professionele uitdagingen bij het effectief ontwikkelen van jouw medewerkers.

SENSE: een dag om mee naar huis te nemen!

Achter de schermen
SENSE is een professioneel festival aangeboden door het Kennisnetwerk HRM Grote Bedrijven. Het festival is ontstaan door een ervaren gebrek aan praktische kennis en instrumenten voor het realiseren van een positief leerklimaat. En dat terwijl er volop initiatieven en ideeën bestaan over het creëren van deze dynamische leeromgeving. Deze kennis en inzichten te kunnen delen in een festival voor en door de leden van ons mooie netwerk, is daarom een logische stap. En ook een intuïtieve..

Bekijk hier hoe wij hebben toegewerkt naar het festival:

 

 

Het team van 2013

Van boven naar onder: Heleen Goet (ABN-AMRO), Eline Lankhuijzen (TNO), Mieke Schaminee (Rabobank), Josine van de Wal (Royal HaskoningDHV), Wanda Toxopeus (KLM), Astrid van de Ven (NXP) en Judith de Graaf (Rabobank)